Je leven weer op de rit na een verlies ervaring

Na een ervaring van verlies op welk niveau dan ook kan het voor je voelen alsof je wereld op dat moment volledig is ingestort. Je wordt overmand door emoties en het stabiele leven voelt niet meer zo. Als je kinderen hebt moet je door, terwijl je lijf en hoofd ook om aandacht vragen. Ben je hooggevoelig dan zal je de gebeurtenis intenser ervaren en de combinatie met de zorg voor je kind(eren) als extra vermoeiend en lastig. Je zit niet lekker in je vel, overziet het even niet meer, kan er niet genoeg voor je kind(eren) zijn en ontspannen lukt al helemaal niet meer. Wie is er voor jou?

Verlies en rouw is zoveel meer dan alleen een overlijden denk aan:

 • Afscheid nemen van een vriend(in) die gaat verhuizen
 • Het uit elkaar gaan van jullie als ouders en wat je kind(eren) het liefst anders had(den) gezien
 • Een dierbaar persoon die niet langer op aarde mocht verblijven
 • Verliezen van een baan of ouder aan dementie

Wandelcoaching of natuurcoaching helpt hij verlies en rouwbegeleiding in Utrecht Hoograven en Utrecht Ameliweerd om weer in je kracht en balans te komen en je leven op de rit te krijgen.

Je zoekt naar houvast en een manier om het een plek te geven in het dagelijks leven om de draad weer op te pakken. Al een tijdje loop je rond met de vraag of je wel of geen hulp moet inschakelen van iemand die helpt bij het doorleven  van dit verlies en het omgaan met de rouw die erbij komt kijken. Je hebt het een tijdje geprobeerd, maar het lukt je niet op de manier waarop je het graag zo willen en je loopt erin vast.

Wat gebeurt er na een verlies?

Niemand kan je vertellen hoe je je moet voelen, hoe je moet rouwen of in welke volgorde. Dat proces is voor iedereen anders. Een ingrijpende gebeurtenis waar je je na verloop van tijd niet goed raad mee weet kan zorgen voor lichamelijke klachten zoals

 • slaapproblemen, moe, energieloos
 • overmatig piekeren, angsten
 • buikpijn, hoofdpijn, maagpijn (en er is geen aanwijsbare medische oorzaak)
 • gedrags- en / of eetverandering
 • concentratieproblemen

Woorden overbodig bij rouwverwerking

Door mijn eigen hooggevoeligheid voel en zie ik snel waar het bij jou om gaat.

Mijn aanpak is uniek, maar afgestemd, door de combinatie van

 • lichaamsgericht bezig zijn met beweegvormen en visualisaties
 • beeldend werken
 • coachingstechnieken

Soms is praten niet helpend of te confronteren, dan haal ik informatie uit wat je  maakt en laat zien met non verbale technieken of wandelen we samen.

Fijn, ik wil contact

Spanningen ontladen is essentieel om ruimte te creëren in lijf en hoofd en zo op een dieper level te kunnen komen. Ondanks dat verlies en rouw een wat zwaarder thema  is is vanuit een ontspannen basis werken veel fijner! Tenslotte gaat er een hoop liefde en mooie herinneringen schuil achter het verdriet, de angst of boosheid en dat gevoel breng ik graag terug.

Wandelcoaching en natuurcoaching in Utrecht Hoograven of Amelisweerd bij verlies en rouw na een scheiding, overlijden of verhuizing helpen je om in beweging te komen. Emoties en verdriet een plek te geven en het leven weer aan te kunnen. Je vind hulp in een lastige situatie en je rauwe rouw mag er zijn.

Moeder:Prachtig Manja hoe jij uit jouw creatieve gereedschapskist altijd vanalles pakt om aan te sluiten! Van tekenen tot klei, fijnmazig, scheurend of bewegend met het hele lijf. Zodat zowel hoofd, hart en lijf verbonden worden met praktische toepassingen voor in het hele systeem! Echt een cadeautje‘. Lees meer ervaringen

Afgestemd op je persoonlijkheid gaan we vooral praktisch op ontdekkingsavontuur. Ik geloof in zelf doen, ervaren en kunnen en help je graag weer op weg. Niet zwaar of moeilijk, maar plezierig en ontspannen!

KIJKJE IN DE PRAKTIJKRUIMTE

Wil je je weer fijner en meer in balans voelen?

Bij verlies en rouw zijn er 4 rouwtaken dieje op je eigen manier doorloopt en in je eigen volgorde. Een onvoltooide rouwtaak kan zorgen voor een blokkering in het rouwproces en leiden tot stilstand. De 4 rouwtaken zijn:

 • Het verlies onder ogen zien, de erkenning van wat er is gebeurd
 • Omgaan met de pijn van het verlies; het dragen en verdragen
 • Zich aanpassen aan een leefomgeving zonder deze persoon, het voorwerp, ….; toekomstbeeld aanpassen
 • Het bewaren van de herinnering en doorgaan met het eigen leven; de zin en energie komen terug

Je hoeft in het leven niet alles alleen te doen en de aanpassing na een verlies is een levenslang proces. Ik wandel graag een stukje mee in dit overlevingsproces om je weer te helpen naar meer plezier en rust in zichzelf.

 • Ervaar je een worsteling en kan het zo niet langer?
 • Maak je je zorgen hoe dit verder moet?
 • Kom je er zelf niet meer uit en slaap je er onrustig van?

Dat hoeft niet!

Fijn, ik wil contact

Kosten verlies en rouwbegeleiding op maat

Mijn specialiteit is maatwerk in de begeleiding bij rouw & verlies met veel persoonlijke aandacht (liefst geen online). Afhankelijk van het type gebeurtenis is er meer of minder hulp nodig en ik wil je graag de tijd en ruimte geven. Jij bepaald het tempo. Een kleine gebeurtenis voor de ander kan heel groots voelen voor jou.

In een gratis (telefonisch of live) kennismakingsgesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en vertel ik meer over de inhoud van wat ik als begeleider kan betekenen in dit rouw proces. Daarna kijken we wat er goed voelt in het aantal sessies en de manier van coachen. De sessies kunnen plaatsvinden in mijn praktijk in Utrecht Hoograven of buiten in de natuur.

TARIEVEN

Fijn, ik kom graag in contact

* Vul deze velden alsjeblieft in.

  Voornaam *

  Achternaam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer

  Vertel me eventueel iets meer

  Ik gebruik je gegevens alleen om je een bevestigings email te sturen en voor het maken van een afspraak.