Anekdote uit de praktijk: Waar dit tiener meisje aan het begin van het kindercoach traject tot amper 5 kwaliteiten kwam, is er nu een hele lijst.

‘Ja, ik ben een hele boel’ zegt ze trots en zit weer lekkerder in haar vel.

Wie ben jij?

De focus ligt vaak op wat er niet goed gaat, wat er nóg beter kan en hoe je dat kan bereiken. Je kind krijgt het idee dat het niet goed genoeg is, een tandje erbij moet zetten en vooral hard moet werken om te voldoen aan de verwachtingen van zichzelf, de ander en de norm. Door de aandacht te leggen op wat er verbetert moet worden ga je in je hoofd zitten. Je raakt de connectie met je lichamelijke intuitie en je ‘natuurlijke’ talenten kwijt en dat is zo zonde! De kinderen van nu worden behangen onder de labels zoals ADHD, autisme, HSP’er en die labels bezitten een wat negatieve lading, terwijl hier hele mooie kwaliteiten onder zitten. Als je dat niet weet of inziet, weet je ook niet wie je in essentie bent. Je energiepijl daalt en faalangst en onzekerheid stijgen, omdat je niet werkt vanuit je kracht en datgene waar jij energie van krijgt en wat bij jou past als uniek persoon. 

Wat is een talentgesprek?

Tijdens het talentgesprek ga ik online of offline met je kind in gesprek over wat het wél kan, waar het blij van wordt en wat hem of haar makkelijk afgaat. Waarbij verlies jij de tijd en krijg je een dikke glimlach op je gezicht? Ik hou je kind een spiegel voor en belicht kanten die onder het stof zijn geraakt. We gaan samen op zoek naar de talenten en kwaliteiten die daar achter liggen en waarvan anderen vinden dat dat wel bijzonder is maar je het zelf als vanzelfsprekend beschouwt. Tijdens dit gesprek voelt je kind zich optimaal gezien en gehoord. Vantevoren kan je kind zich niet voorstellen dat er zoveel in hem of haar zit en gaat er echt van stralen. Prachtig om te zien! Verliest je kind veel energie, is het moe en futloos dan weet je na het talentgesprek wat je eraan kan doen om weer op te krabbelen. 

Fijn, ik wil contact

Waarom een talentgesprek?

 • Het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van je kind krijgt een enorme boost 
 • Overzichtelijk op een kaart staan allemaal kwaliteiten en talenten waar jij energiek en blij van wordt
 • Het talentgesprek helpt tieners en pubers bij het zoeken naar een (vervolg) opleiding of baan. Je weet tenslotte wat er wel en niet bij jou past.
 • Het zelfbeeld stijgt door het inzien van waar jij wel goed in bent, waardoor je minder vatbaar bent voor meningen van anderen
 • Weten waar jouw kracht ligt zorgt ervoor dat je uitdagingen aan kan en angsten verminderen 
 • Door te werken vanuit je kwaliteiten wordt het verbeter proces op een ander vlak veel minder zwaar en juist een logisch vervolg. Als jij erg behulpzaam bent en blij wordt van anderen helpen dan moet je ook goed voor jezelf zorgen. Pas dan kan je de ander nog beter helpen. Grenzen stellen en nee zeggen is dan een logisch gevolg en makkelijker realiseerbaar voor jezelf, want je gaat dat doen om je kwaliteit beter te benutten.

Voor wie is het talentgesprek?

Voor elk kind zou een talentgesprek enorm waardevol zijn, maar enige zelfreflectie is vereist. Kinderen vanaf 7-8 jaar kunnen al goed benoemen waar ze goed in zijn en samen vinden we daar de kwaliteiten en talenten bij. Voor tieners, pubers en jong volwassene is een talentgesprek erg handig als leidraad wanneer je een opleiding, bijbaan of cursus zoekt die ook bij jou als persoon aansluit en dus past.

TARIEVEN

ontdek je kwaliteiten en talenten tijdens een talentgesprek bij praktijk Manja in utrecht, zodat je weer in je kracht komt en je als kind lekker in je vel zit

Neem vrijblijvend contact op voor een talentgesprek

* Vul deze velden alsjeblieft in.

  Voornaam *

  Achternaam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer

  Vertel me eventueel iets meer

  Ik gebruik je gegevens alleen om je een bevestigings email te sturen en voor het maken van een afspraak.