Anekdote uit de praktijk: Waar deze tiener aan het begin van de coaching tot amper 5 kwaliteiten kwam, is er nu een hele lijst.

‘Ja, ik ben een hele boel’ zegt ze trots en zit weer lekkerder in haar vel.

Hoe maak je in Utrecht de studie of schoolkeuze die past bij jou?

We komen allemaal op een punt dat we over moeten gaan naar een andere school of een studie moeten kiezen. Je bent nog jong en jezelf net aan het uitvinden en dan moet je ineens zo’n belangrijke beslissing maken. In Utrecht is de keuze reuze, je bent ondertussen druk met vrienden, schoolwerk, puberen en zit nu fijn in een vertrouwde omgeving. Je hebt helemaal geen zin om al die scholen af te gaan op drukke open dagen en op basis waarvan ga je dan beslissen?

Sta je op een kruispunt in je schoolcarrière en weet je niet welke richting je op wil? Voel je de tijdsdruk en zijn er teveel opties? Het kiezen van de juiste school of studie kan overweldigend zijn, onzekerheden en twijfels oproepen en spanning en vragen met zich meebrengen.

 • Wat past bij mijn talenten en passies en waar ben ik sterk/zwak in?
 • Waar ligt mijn toekomst?
 • Hoe maak ik de beste keuze?
 • Hoe ga ik om met de mening en invloed van ouders en vrienden?
 • Volg ik mijn gevoel en dus hart of mijn hoofd?
Ik begeleid je bij het verkennen van je sterke en zwakke punten, interesses en waarden, zodat je met vertrouwen een beslissing neemt waar je achter staat. Je leert jezelf een stuk beter kennen en omgaan met de bijkomende spanningen en stress. Een foute keuze bestaat sowieso niet, want ontdekken wat niet bij je past is ook heel waardevol aangezien we ons hele leven lang leren. Maar liever maken we natuurlijk een keuze die in lijn is met wie je als persoon bent en wat je belangrijk vindt en is de kans op een mismatch vele malen kleiner.
 
De focus ligt vaak op wat er niet goed gaat, wat er nóg beter kan en hoe je dat kan bereiken. Je krijgt het idee dat het niet goed genoeg is, je er een tandje bij moet zetten en vooral hard moet werken om te voldoen aan de verwachtingen van jezelf, de ander en de norm. Door de aandacht te leggen op wat er verbetert moet worden en wat vooral niet goed voor je zou zijn, ga je in je hoofd zitten. Je raakt de connectie met je lichamelijke intuitie en je ‘natuurlijke’ talenten kwijt en dat is zo zonde! Regelmatig worden er labels aan gehangen zoals ADHD, autisme, HSP’er en die labels bezitten een wat negatieve lading, terwijl hier hele mooie kwaliteiten onder zitten. Als je dat niet weet of inziet, weet je ook niet wie je in essentie bent. Je energiepijl daalt en faalangst en onzekerheid stijgen en dan lukt kiezen vanuit je kracht en wat bij jou past als uniek persoon niet goed. 
 
Met mijn persoonlijke aanpak help ik je bij elke stap van het proces, van zelfontdekking tot het zetten van concrete stappen richting je nieuwe school of studie. Zelf ben ik jarenlang zoekende geweest in wat er nou echt bij mij paste en heb ik diverse opleidingen afgerond waar ik veel in geleerd heb. Om uiteindelijk toch weer terig te komen in de richting waar ik als puber in ben gestart en vanaf ben geweken. Als ik beter had geweten hoe ik in elkaar zit, had ik andere keuzes kunnen maken, maar heeft het me ook gebracht waar ik nu zit.
Ik gun jou een wat makkelijker pad, want in onze diploma maatschappij is omscholen op latere leeftijd best ingewikkeld als er eenmaal een gezin en vaste lasten zijn.

Fijn, ik wil contact

Hoe help ik jou de juiste beroeps of studiekeuze te maken?

Tijdens mijn begeleiding zoomen we in op wat je wél kan, waar je blij van wordt en wat je makkelijk afgaat. Waarbij verlies jij de tijd en krijg je een dikke glimlach op je gezicht? Ik hou je een spiegel voor en belicht kanten die onder het stof zijn geraakt. We gaan samen op zoek naar de talenten en kwaliteiten die daar achter liggen en waarvan anderen vinden dat dat wel bijzonder is, maar je het zelf als vanzelfsprekend beschouwt. Tijdens dit gesprek voelt je je optimaal gezien en gehoord.

Hoe maak je de juiste studie of schoolkeuze; waar moet je op letten en wat past er nou echt bij jou als persoon en interesses? Je zier door de bomen het bis niet en kan wel wat hulp gebruiken van praktijk Manja in Utrecht Hoograven of Utrecht OostWaarom begeleiding bij het vinden van een studie of school?

Voor elk kind en jong volwassene is het fijn om goed in kaart te hebben hoe je in elkaar zit en wat goed bij jou past. In Utrecht en omstreken zijn zoveel scholen en studies te kiezen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Elke school profileert zich in zijn beste daglicht, maar pas jij bij deze school of studie en deze school of studie ook bij jou? Welke richting wil je op en kies je breed of juist specifiek? Deze begeleiding is ook fijn om richting te krijgen in welke bijbaan bijvoorbeeld past bij jou en waar je dus energie van krijgt.

 • Je zelfvertrouwen en eigenwaarde krijgt een enorme boost, waardoor je minder vatbaar bent voor meningen van anderen 
 • Je weet nu wat er wel en niet bij jou past en ook welk type onderwijs
 • Weten waar jouw kracht ligt zorgt ervoor dat je uitdagingen aan kan en angsten verminderen. Zo kies je eerder voor een studie of school waar je ook echt heen wil en is de kans op een mismatch vele malen kleiner.
TARIEVEN

Ik ontmoet en help je graag op weg in de wirwar aan mogelijkheden. We creeëren overzicht en ik zet jou in je kracht, zodat je je niet verloren voelt maar de regie weer in handen om de beslissing ook echt te nemen.

Studie en schoolkeuze begeleiding is fijn om richting te vinden, overzicht te creeren in alle mogelijkheden en te kiezen wat past bij jou! Manja helpt je graag!

Neem vrijblijvend contact op

* Vul deze velden alsjeblieft in.

  Voornaam *

  Achternaam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer

  Vertel me eventueel iets meer

  Ik gebruik je gegevens alleen om je een bevestigings email te sturen en voor het maken van een afspraak.