Een vrolijker kind lekker in haar vel na kindercoaching

Als ouders doen we wat we kunnen en nemen we in het ouderschap ook onze eigen ervaringen mee. Je kind is je kostbaarste bezit en gun je alle geluk van de wereld. Maar je kind is ook een eigen individu, met unieke eigenschappen en loopt zijn/ haar eigen pad in dit leven.
 
Soms komt je zoon of dochter in situaties waarvan je ziet dat je kind ermee worsteld en willen we het graag voor ze oplossen of misschien wel overnemen. Helaas werkt dat niet zo, hoe lief ook bedoeld.
 
Thema’s die o.a kunnen spelen zijn:
 • moeite met alle prikkels en verwachtingen op school en zich alleen thuis veilig genoeg voelen om dat te uiten
 • last van spanningen in lijf en hoofd, de lach is zoek en ontspannen lukt simpelweg niet meer
 • gepest worden of anderen pesten
 • verlies & rouw (verhuizen, overlijden, scheiding)
 • angsten
 • slaapproblemen
 • lichamelijke klachten zoals buikpijn en hoofdpijn (en er is geen aanwijsbare medische oorzaak)

Waarom kindercoaching voor jullie kind?

Als het je kind niet genoeg lukt hier zelf uit te komen, is de situatie te ingrijpend of herhalen patronen zich, dan help ik graag door een stukje mee te wandelen. Ik sluit aan bij wie je kind is en hij / zij mag er helemaal zijn zoals het is. Jullie als ouders blijven betrokken en / of zijn hier een belangrijk onderdeel van afhankelijk van de vraag en de leeftijd van je kind of de jongere.
 
Vanuit diverse technieken en met oog voor lijf en hoofd werken we naar het hervinden van plezier, ontspanning. Door de tools en tips leert je kind in zelf doen en kunnen voor het langere termijn effect.

Afgestemd op je kind gaan we vooral praktisch op ontdekkingsavontuur. Ik geloof in zelf doen, ervaren en kunnen. Niet moeilijk, maar leuk!

Moeder:ontzettend knap hoe jij uit een gesprek zoveel informatie haalt, het concreet en duidelijk weergeeft in een plan en het ook nog goed aan ons overbrengt. Fijn ook hoeveel praktische handvatten je meegeeft waar we direct mee aan de slag kunnen. Onze hooggevoelige dochter (9) komt erg graag en ik heb dit nog niet eerder meegemaakt. Jouw aanpak is echt uniek in combinatie met het ontspan pakket.  Lees meer ervaringen

Wat houdt een kindercoaching traject op maat in?

Mijn specialiteit is maatwerk in de kindercoaching met veel persoonlijke aandacht (liefst geen online).

Ik leg je graag uit hoe een coach traject eruit ziet voor jullie kind en vrijblijvend kennismaken kan altijd!

1) Aanmelding

Om je kind aan te melden of je vragen te stellen kan je contact opnemen door:

– het contactformulier in te vullen
– een e-mail te sturen naar welkom@praktijkmanja.nl
– te bellen naar 0640300974

Ik neem binnen 48 uur contact op.

aanmelden voor een kindercoach of jongerencoach traject bij praktijk Manja in Utrecht Hoograven voor hooggevoelige kinderen

2) Intakegesprek kind / jongere

Samen met je kind ga ik tijdens het intakegesprek verkennen welke vragen of lastigheden er spelen en wat de wens van je kind zelf hierin is. Hierbij gaan we niet alleen praten, maar ook doen. Dit intakegesprek vindt plaats in mijn praktijk aan huis in Utrecht Hoograven.

3) Intakegesprek ouders

Daarna ga ik met jullie als ouders in gesprek. Zo krijg ik een vollediger beeld van jullie kind en jullie als gezin. We bespreken jullie zorgen en rol als ouders tijdens het coachings traject. Dit gesprek vindt, naar jullie voorkeur, plaats aan huis of bij mij in de praktijk.

4) Plan van aanpak

Na de intakegesprekken stel ik een plan van aanpak op waarin het doel van je kind is omschreven (indien al bekend) en de kosten voor dit coachtraject. Dit plan ontvangen jullie digitaal.

5) Aan de slag

Zijn jullie akoord met het plan en is het door beide gezaghebbende ouders ondertekend, dan plannen we de coach sessies in voor jullie kind in mijn praktijk aan de Julianaweg in Utrecht Hoograven. In overleg zijn jullie hierbij deels aanwezig afhankelijk van de leeftijd

6) Tussentijdse evaluatie

Halverwege het coachtraject plannen we een evaluatie moment om van beide kanten te horen hoe het gaat. We reflecteren op de gestelde doelen en bespreken de vervolgstappen. Deze evaluatie is met jullie als ouders bij jullie thuis of in mijn praktijk in Utrecht.

Kinder- en jongerencoach Manja helpt

 • Is de maat vol?
 • Maak je je zorgen hoe dit verder moet?
 • Kom je er zelf niet meer uit en slaap je er onrustig van?

Dat hoeft niet!

Door mijn eigen hooggevoeligheid voel en zie ik snel waar het bij jullie om gaat en mijn aanpak is uniek door de combinatie van lichaamsgericht en beeldend werken aangevuld met coachingstechnieken. Spanningen ontladen is essentieel om op een dieper level te kunnen komen en vanuit een ontspannen basis werken is ook veel fijner! Soms is praten niet helpend en haal ik informatie uit wat je kind maakt en laat zien met non verbale technieken.

Leuk om jullie te ontmoeten in mijn praktijk aan huis in Utrecht Hoograven!

TARIEVEN

Is een traject voor je zoon of dochter niet nodig, maar wil je kind wel graag inzicht in zijn/haar sensitiviteit of talenten. Dan kan een losse thema sessie ook. Voor meer informatie klik op de tegels hieronder.

Als een traject nog te vroeg is en je hebt als ouder(s) vooral zelf behoefte aan even sparren neem dan contact op voor een ouder gesprek.

meer info: SENSITIVITEIT & PRIKKELS SESSIE

hooggevoelig kind, HSP'er, sensitief kind, hoogsensitief, hoogsensitiviteit bij kinderen

meer info: TALENTGESPREK SESSIE

Tijdens een talent gesprek vind eht hooggevoelige kind zijn kwaliteiten terug en komt in zijn kracht te staan bij praktijk Manja in Utrecht Hoograven

Fijn, ik wil contact

* Vul deze velden alsjeblieft in.

  Voornaam *

  Achternaam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer

  Vertel me eventueel iets meer

  Ik gebruik je gegevens alleen om je een bevestigings email te sturen en voor het maken van een afspraak.