Je hoeft het niet alleen te doen, we leren ons leven lang allemaal

Hieronder vind je een aantal activiteiten voor jezelf als ouder of samen met je zoon of dochter. Soms lopen we zelf tegen een situatie aan waar we wat steun en begeleiding bij kunnen gebruiken of zijn we op zoek naar handvatten om zowel in je eigen kracht te staan als in verbinding met je kind te blijven. Uiteindelijk draait het in alle opzichten vaak om een goede balans vinden die werkt voor jou of jullie en je genoeg aan ontspanning toekomt om situaties die meer spanning en onrust met zich meebrengen op een gezonde manier aan te kunnen. Chroom niet bij vragen, neem gerust contact op!

COACHING VOOR OUDERS

 • Ouder gesprek / sessie 

Als een kindercoachtraject nog te vroeg is, je kind is heel jong en je hebt als ouder(s) vooral zelf behoefte aan sparren en tips in je eigen (werk)situatie, opvoeding en ouderschap neem dan contact op voor een ouder sessie. In deze sessie duiken we op verschillende (praktische) manieren dieper in de vraag wie je bent, waarom je doet wat je doet en wat jij nodig hebt in zowel jezelf als persoon als in het ouderschap om die liefdevolle en zelfverzekerde ouder te zijn die je je kind gunt. En onzekerheid en fouten maken hoort nou eenmaal ook bij het ouderschap proces! We streven dus niet naar perfectie, maar naar inzicht en bewustzijn om passende keuzes te kunnen maken. Zodra er bij jezelf weer beweging en ontspanning komt werkt dat door op de andere gezinsleden en we zijn zelf ook nooit uitgeleerd (gelukkig!).

AFSPRAAK MAKEN OUDER GESPREK/SESSIE

maak je je zorgen over je hooggevoelige kind of HSP puber? neem vrijblijvend contact op met mij als erkend kindercoach in utrecht

 • Wandelcoaching

Liever in gesprek in de buitenlucht? Lekker in beweging, frisse lucht inademen en je gedachten en emoties de vrije loop laten terwijl we genieten van de omgeving? Het is bevrijdend om gevoelens en gedachten te delen met iemand die er geen oordeel over heeft, naar je luistert en vragen stelt waardoor jij kwartjes laat vallen en in de kern inziet wat past bij jou en in welke vorm. Zo ga je handelen naar wat in lijn is met wie jij bent en daardoor energie en plezier behoud.

INFO WANDELCOACHING

wandelcoaching voor ouders als je overprikkeld bent, graag in beweging steun en begeleiding wil ervaren en hulp kan gebruiken in het ouderschap of bij verlies en rouw in Utrecht en Utrecht Amelisweerd

 • Verlies & rouw begeleiding

Heb je te maken gehad met een ingrijpende gebeurtenis en merk je dat het alleen niet meer goed lukt in beweging te blijven? Emoties te heftig zijn om alleen te doorvoelen en je kan wel wat steun en handvatten gebruiken in deze moeilijke tijd? Er zijn vele verlieservaringen in vele vormen en de een is niet heftiger dan de ander. Het gaat er vooral om wat hetvoor jou betekend en wat jij nodig hebt.

INFO VERLIES & ROUW BEGELEIDING

kindercoaching en ouder coaching in Utrecht Hoograven bij verlies en rouw na een scheiding, overlijden of verhuizing helpen het kind om om te leren gaan met emoties en verdriet een plek te geven in hoogaven om hooggevoelige kinderen en ouders te helpen

Hier vind je de tarieven voor de verschillende onderdelen

VOOR OUDER EN KIND

 • Kindercoaching; een vrolijker kind én meer rust en gezelligheid in huis
Als ouders doen we wat we kunnen en nemen we in het ouderschap ook onze eigen ervaringen mee. Je kind is je kostbaarste bezit en gun je alle geluk van de wereld. Maar je kind is ook een eigen individu, met unieke eigenschappen en loopt zijn/ haar eigen pad in dit leven. Soms komt je zoon of dochter in situaties waarvan je ziet dat je kind ermee worsteld en willen we het graag voor ze oplossen of misschien wel overnemen. Helaas werkt dat niet zo, hoe lief ook bedoeld. 
 
Als het je kind niet genoeg lukt hier zelf uit te komen, is de situatie te ingrijpend of herhalen patronen zich, dan help ik graag door een stukje mee te wandelen. Ik sluit aan bij wie je kind is en hij / zij mag er helemaal zijn zoals het is. Jullie als ouders blijven betrokken en / of zijn hier een belangrijk onderdeel van afhankelijk van de vraag en de leeftijd van je kind of de jongere.
 
Ik zie en hoor jullie zonder oordeel en denk mee in wat er nodig is. Zo blijven jullie de veilige haven waar je kind op terug kan vallen, terwijl je zoon of dochter plezier en ontspanning hervindt.
 
kindercoaching en ouderbegeleiding om samen te ontspannen en de band tussen ouder en hooggevoelige kind te versterken bij overprikkeld zijn of na een nare verlies ervaring in Utrecht Hoograven
 • Ouder-kind sessie; voor samen gezellig ontspannen

Samen een ouder-kind sessie doen kan ook! Deze sessie staat in het teken van verbinding, ontspanning samen en ondertussen sluit ik met de oefeningen aan bij wat er speelt of jullie behoefte. Voor deze sessie hoeft er helemaal niks ‘ernstigs’te spelen, gewoon samen een leuk moment is ook fijn!

Voor meer informatie hierover

INFO OUDER-KIND

ouder en kind yoga workshop en yogasessie om het contact met je kind te verbeteren en samen te ontspannen tussen bij praktijk Manja en Op Het Yogamatje in Utrecht Hoograven

Hier lees je ervaringen van andere ouders en kinderen

LOSSE KIND SESSIE

Voelt een traject voor je zoon of dochter niet passend, maar wil je kind wel graag inzicht in zijn/haar sensitiviteit of talenten. Dan kan een losse thema sessie ook. 

 • Sensitiviteit en prikkel inzicht

Hoe blijf je staande in een prikkelrijke maatschappij? Weten waaruit jou overprikkeling bestaat en wat jou het beste helpt als je overprikkeld bent zorgt voor controle over je eigen leven en dat je van overleven naar leven gaat. Zo ervaar je meer rust en keuze vrijheid.

INFO SENSITIVITEIT & PRIKKELS SESSIE

Hoe begrijp ik mijn HSP kind beter en wat hoogsensitiviteit is leg ik als kindercoach uit in de BLOG?

 • Studie of school keuze begeleiding

We kunnen van nature al zoveel en bevatten als mens vele eigenschappen waarvan we soms niet eens weten hoeveel dat er zijn. Het is fijn om nieuwe dingen te leren, maar je van jezelf weten hoe je in elkaar zit en wat je allemaal al kan en doet geeft veel ontspanning en helpt om in je eigen kracht te blijven staan om momenten dat je keuzes moet gaan maken.

INFO STUDIE OF SCHOOL KEUZE BEGELEIDING

Tijdens een talent gesprek vind eht hooggevoelige kind zijn kwaliteiten terug en komt in zijn kracht te staan bij praktijk Manja in Utrecht Hoograven

Neem vrijblijvend contact op

* Vul deze velden alsjeblieft in.

  Voornaam *

  Achternaam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer

  Vertel me eventueel iets meer

  Ik gebruik je gegevens alleen om je een bevestigings email te sturen en voor het maken van een afspraak.