Anekdote uit de kindercoach praktijk, meisje (9.5): ‘Van een zwarte vlinder verandert hij in het doosje naar een mooie lieve vlinder en dan zijn de nachtmerries voorbij’

Moeder:ontzettend knap hoe jij uit een gesprek zoveel informatie haalt, het concreet en duidelijk weergeeft in een plan en het ook nog goed aan ons overbrengt. Fijn ook hoeveel praktische handvatten je meegeeft waar we direct mee aan de slag kunnen. Onze hooggevoelige dochter (9) komt erg graag en ik heb dit nog niet eerder meegemaakt. Jouw aanpak is echt uniek in combinatie met het ontspan pakket.

Je weer vrolijk en lekker in je vel voelen na kindercoaching

Hoi, fijn dat je er bent en wat goed dat je aan het rondkijken bent voor hulp. Het is heel normaal dat het soms even niet lukt om er zelf uit te komen met waar je tegenaan loopt. Of je wil het niet alleen doen, omdat het al lastig genoeg is.

Zit je niet lekker in je vel? Heb je last van spanningsklachten, slecht slapen en piekeren? Voel je je niet gelukkig en je wil voorkomen dat het nog erger wordt? Wil je graag lekker jezelf zijn, blij, levendig en lichter zoals jij bent? Juist in deze fase waarin je nog jong bent, dan ben je bij mij als kindercoach aan het goede adres.

Klachten waar je last of moeite mee kan hebben zijn:

 • gevoeligheid voor prikkels en school stress. Je voelt je alleen thuis veilig genoeg om dat te uiten
 • spanningsklachten in je lijf en hoofd en veel piekeren. Je lach is zoek en ontspannen lukt simpelweg niet meer
 • gepest worden of anderen pesten
 • verlies & rouw (verhuizen, overlijden, scheiding, andere verliezen)
 • faalangst of angst voor uitdagingen
 • moeite hebben met slapen door bijv. een druk hoofd vol gedachten
 • lichamelijke klachten zoals buikpijn, benauwd en hoofdpijn (en er is geen aanwijsbare medische oorzaak)

Waarom helpt kindercoaching jou?

Bij kinderen en jongeren zoals jij die bij mij komen lukt het niet genoeg er zelf uit te komen. Er is iets vervelends gebeurt en daar voel je je rot en verdrietig over of er gebeurt steeds hetzelfde, maar je snapt niet goed waarom of weet niet hoe hiermee om te gaan. Dan help ik als kindercoach door met jou te onderzoeken wat je kan helpen. Ik kijk wie je bent, zodat ik de oefeningen kan uitzoeken die het beste bij jou passen. Jij mag helemaal jezelf zijn. Je ouders blijven betrokken en / of zijn hier een belangrijk onderdeel van het kindercoaching traject als je wat jonger bent. Als jongere zijn je ouders er minder vaak bij.
Er zijn verschillende oefeningen en opdrachten waarbij je niet alleen nadenkt met je hoofd, maar ook je lichaam gebruikt. Daardoor kom je in zijn geheel beter in balans en kan je lijf beter ontspannen. Dat is nodig om je hoofd tot rust te brengen en het piekeren zo te verminderen. Ik geef je tips en handvatten waardoor je in de klas, thuis en met vrienden weet wat je moet doen in verschillende situaties.

Ik geloof in zelf doen, ervaren en kunnen. Dat is niet moeilijk, maar leuk!

Meisje (10):Ik val nu bijna meteen in slaap en krijg mijn werkjes op tijd af. Daar ben ik trots op en voel me veel minder moe. Door de teken oefening werd ik lekker rustig. Ik doe met mama af en toe nog de ademoefening thuis’  Lees meer ervaringen van kindercoach trajecten

Fijn, ik wil contact

Wat houdt een kindercoaching traject op maat in?

Mijn specialiteit is maatwerk (dat betekent dat ik kijk wat past bij jou) in je begeleiding met veel persoonlijke aandacht en liever niet via een beeldscherm. Ik leg je graag uit hoe een kindercoach traject eruit ziet en je kan altijd eerst kennismaken om te kijken of wij een klik hebben!

1) Aanmelding

Een van je ouders kan contact met mij opnemen om vragen te stellen en/of om je aan te melden door:

– het contactformulier in te vullen
– een e-mail te sturen naar
welkom@praktijkmanja.nl
– te bellen naar 06-40300974

Ik neem binnen 48 uur contact op.

Wat houdt een kindercoach of jongerencoach traject bij praktijk Manja in Utrecht Hoograven in voor hsp kinderen of bij rouw?

2) Intakegesprek met jou

Samen met jou ga ik tijdens het intakegesprek verkennen welke vragen je hebt, waar je tegenaan loopt en graag hulp bij wil. Hierbij gaan we niet alleen praten, maar ook doen om het zo duidelijk mogelijk te krijgen. Dit intakegesprek vindt plaats in mijn praktijk aan huis in Utrecht Hoograven.

Tijdens het intake gesprek van het kindercoach traject ontdekken we de klachten en symptomen

3) Intakegesprek ouders

Daarna ga ik met je ouders in gesprek. Zo krijg ik een vollediger beeld van jou en jullie als gezin. Ik luister dan ook naar je bezorgde ouders, beantwoord hun vragen en vertel wat het kindercoach traject inhoudt. Dit gesprek is bij jullie thuis of bij mij in de praktijk in Utrecht.

Bezorgde ouders kunnen bij kindercoach, rouwcoach en jongerencoach Manja in Utrecht Hoograven terecht met hun zorgen

4) Plan van aanpak

Na de intakegesprekken stel ik met alle informatie een plan van aanpak op waarin jouw doel staat (als je die al weet), hoeveel keer je komt en de kosten voor dit coachtraject. Dit plan stuur ik via email naar je ouders en kunnen jullie samen bespreken.

Het plan van aanpak voor je hsp, onzekere of rouwende kind laat zien wat het kindercoach traject inhoudt

5) Aan de slag

Vinden jullie dit een goed plan en is het door allebei je ouders die het gezag over jou hebben ondertekend, dan plannen we een nieuwe afspraak voor jou in mijn praktijk aan de Julianaweg in Utrecht Hoograven. In overleg met jou is een van je ouders er soms een gedeelte bij aanwezig om samen een oefening te doen.

Met kindercoaching methoden en ontspan oefeningen en ademoefeningen in Utrecht word je kind weer blij, ontspannen en zelfverzekerd

6) Tussentijdse evaluatie

Halverwege het coachtraject ga ik met je ouders in gesprek om van beide kanten te horen hoe het gaat. Ik overleg met jou wat ik wel en niet mag vertellen en we kijken hoe het gaat met jou gestelde doel. We bespreken dan ook de vervolgstappen.
Deze evaluatie is bij jullie thuis of in mijn praktijk in Utrecht.

Halverwege het kindercoach traject is er een tussentijdse evaluatie met de bezorgde en betrokken ouders van het hoog sensitieve kind

Wil je je weer vol energie en vrolijk voelen?

Ik ben ervan overtuigd dat jij precies goed bent zoals je bent en help je graag terug naar meer plezier en rust in jezelf.

 • Is de maat vol?
 • Maak je je zorgen hoe dit verder moet?
 • Kom je er zelf niet meer uit en slaap je er onrustig van?

Dat hoeft niet!

Door mijn eigen hooggevoeligheid voel en zie ik snel waar ik jou het beste bij kan helpen. Hoe ik werk is uniek, omdat ik zowel kijk wat je lichaam laat zien als wat je zegt. Als je veel spanning vasthoudt is het lastiger om op een dieper level te kunnen komen, daarom vind ik het belangrijk dat jij je ontspannen voelt als we bezig zijn met jouw gestelde doelen. Dat werkt veel fijner!

Ik ontmoet je graag in mijn kindercoach praktijk aan huis aan de Julianaweg in Utrecht Hoograven.

KIJKJE IN DE PRAKTIJKRUIMTE

TARIEVEN

Wil je meer weten over wie ik ben? Neem dan hier een kijkje

OVER MANJA

Losse thema sessie

Is een traject niet nodig, maar wil je wel graag inzicht in je sensitiviteit of talenten. Dan kan een losse thema sessie ook:

meer info: SENSITIVITEIT & PRIKKELS SESSIE

HSP oftewel hoogsensitief zijn voelt vaak als een last maar heeft ook vele mooie kanten

meer info: STUDIE OF SCHOOL KEUZE BEGELEIDING

Een talent gesprek helpt het hooggevoelige , overprikkeld, sombere kind zijn kwaliteiten terug en komt in zijn kracht bij kindercoach praktijk Manja in Utrecht Hoograven

Fijn, ik wil begeleiding

* Vul deze velden alsjeblieft in.

  Voornaam *

  Achternaam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer

  Vertel me eventueel iets meer

  Ik gebruik je gegevens alleen om je een bevestigings email te sturen en voor het maken van een afspraak.