Prikkels de baas 

Jij (8-17 jaar) zit niet lekker in je vel, hebt moeite met alle prikkels die op een dag op je afkomen en wordt er moe en kribbig van. Je systeem staat continue aan en je wordt er gek van. Je wil niet op elk moment alles horen, zien of voelen, maar weet niet hoe je dat kunt stoppen en vindt het vervelend dat je vaak wordt afgeleid als je met iets bezig bent.

We hebben allemaal wel eens last van overprikkeling en dat het je allemaal teveel wordt door druk zijn. Zeker in de maatschappij van nu waarin er zoveel keuzes te maken zijn en er veel van je verwacht wordt kun je sneller overbelast raken door de hoeveelheid prikkels. Dat maakt je niet meteen hooggevoelig. Hoogsensitief oftewel hooggevoelig zijn is geen aandoening, maar een persoonskenmerk en je kan overgevoeligheid hebben voor externe prikkels (komen van buitenaf zoals hard geluid of fel licht) of interne prikkels (komen van binnenuit zoals angst, verdriet, honger). Op internet zijn diverse vragenlijsten te vinden waarmee je kunt uitzoeken of je hooggevoelig bent. Ik pleit er voor om te kijken naar jou als persoon en waar je last van hebt, we bestaan namelijk uit heel veel factoren, zijn allemaal uniek en hebben met verschillende omstandigheden te maken wat maakt dat de een er meer last van heeft dan de ander en het dus belangrijk is om daarnaar te kijken. Realiseer je ook dat er een overlap tussen hooggevoeligheid, autisme en hoogbegaafdheid bestaat én dat prikkelovergevoeligheid ook bij alle 3 apart voorkomt. Een label plakken kan voordelen hebben in erkenning en acceptatie, maar ook tunnelvisie creëren.

Is het bij jou meer regel dan uitzondering dat de hoeveelheid prikkels je teveel worden en is het lastig voor je om hier een goede balans in te vinden? Zeker in een drukke klas op school is het dan een hele opgave en je verliest hierdoor veel energie en plezier. je kan je leeg, futloos en sneller geïrriteerd voelen en het is dan fijn om te snappen hoe dit komt en wat je kan doen.

Puber (14):De coaching heeft me veel meer gebracht dan wat voor andere dingen me ooit gebracht hebben qua geluk, zelfbeeld en rust.’  Lees meer ervaringen

Fijn, ik wil contact

Sensitiviteit / hooggevoeligheid als kracht

Wist je dat sensitieve mensen juist een prachtige kracht bezitten, maar dat zelf vaak niet zo ervaren? En dat de hersenen van hooggevoelige mensen net wat anders werken? Jouw gevoeligheid heeft grote voordelen; je ziet en hoort alles en voelt haarfijn aan wat een ander nodig heeft. Anekdote uit de praktijk: Waar dit tiener meisje aan het begin van het kindercoach traject tot amper 5 kwaliteiten kwam, is er nu een hele lijst. ‘Ja, ik ben een hele boel’ zegt ze trots en zit weer lekkerder in haar vel.
Als gecertificeerd prikkelstorm coach leg ik je graag uit hoe dat zit, ontdek ik samen met jou voor welke prikkels je het meest gevoelig bent en wat jou hierin het beste helpt. Doordat je dat in kaart brengt geeft het rust, want nu ga je ze ook herkennen. Zodra je er bewust van bent dan kan je keuzes gaan maken.
logo_ikcoachmet_Prikkelstorm coachingskaarten
Mensen die een gevoelig zenuwstelsel hebben staan vaak in actie en op scherp en voelen veel drukte in het hoofd. Er is meer tijd nodig om alle prikkels te kunnen verwerken. Je kind is haarfijn afgestemd op de ander, maar vergeet daardoor zichzelf. Dat zorgt ervoor dat je het contact met je lichaam wat kwijtraakt en dus ook minder goed geaard bent wat je labieler maakt. Er zijn verschillende oefeningen en opdrachten waarbij je niet alleen nadenkt met je hoofd, maar ook je lichaam gebruikt. Daardoor kom je als persoon beter in balans, kan je lijf beter ontspannen en dus herstellen om weer op te laden.

KIJKJE IN DE PRAKTIJKRUIMTE

Wil je zijn wie je bent en je vrolijk voelen?

Ik ben ervan overtuigd dat jij precies goed bent zoals je bent en help je graag terug naar meer plezier en rust in jezelf. Ik hoor ook echt wat je zegt en door mijn eigen hooggevoeligheid voel en zie ik snel waar ik jou het beste bij kan helpen. Hoe ik werk is uniek, omdat ik zowel kijk wat je lichaam laat zien als wat je zegt. Daar hoef jij niks anders voor te doen dan gewoon lekker jezelf zijn.

Ik ontmoet je graag in mijn praktijk in huis aan de Julianaweg in Utrecht Hoograven. Wil je meer weten over wie ik ben? Kijk dan eens hier

over Manja
TARIEVEN

Fijn, ik wil graag hulp

* Vul deze velden alsjeblieft in.

  Voornaam *

  Achternaam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer

  Vertel me eventueel iets meer

  Ik gebruik je gegevens alleen om je een bevestigings email te sturen en voor het maken van een afspraak.